Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

První den Masters of Rock

ZLÍNSKO: Policisté vyšetřovali dopravní nehodu i oloupeného návštěvníka festivalu.  

První den hudebního festivalu Masters of Rock ve Vizovicích nebyl tak klidný, jak se mnohým návštěvníkům mohl zdát.
Ještě před oficiálním začátkem akce se mezi sebou poprali třiadvacetiletý muž ze Vsetínska a devatenáctiletý mladík z blízkého zahraničí. Vzájemnou potyčku ukončila rána lahví od alkoholu do hlavy mladšího muže. Třiadvacetiletý násilník udeřil takovou razancí, že se láhev rozbila a způsobila napadenému muži krvácející zranění na hlavě a lehký otřes mozku. Nutno podotknout, že byli oba mladíci pod vlivem alkoholu. Jen shodou okolností však celý incident neskončil s mnohem vážnějšími následky. Policisté z obvodního oddělení ve Vizovicích proto staršímu muži sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři léta.
S alkoholem měl problém i další návštěvník festivalu. Krátce po čtvrteční půlnoci zastavili policisté osobní automobil tovární značky Seat. Během kontroly řidiče zjistili, že je jednadvacetiletý muž pod vlivem alkoholu. Za volant si troufnul i přesto, že vypitého alkoholu pravděpodobně nebylo málo. Nadýchal totiž 1,8 promile. Jednadvacetiletý cizinec je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční pobyt za mřížemi. Ještě téhož dne ukončili policisté obvodního oddělení ve Vizovicích zkrácené přípravné řízení a předali státnímu zástupci návrh na potrestání.
Během prvního dne se stala i na první pohled vážná dopravní nehoda. Krátce před dvacátou hodinou došlo na ulici Zlínské ve Vizovicích ke střetu osobního vozidla s chodcem. Automobil řízený dvaadvacetiletým mužem ze Vsetínska narazil do jednačtyřicetiletého muže, který přecházel silnici. Přestože se jednalo o čelní střet a sražený muž skončil po nárazu do předního skla automobilu na vozovce, utrpěl pouze lehčí poranění. Zlínští dopravní policisté příčinu nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků nadále vyšetřují.
Dramatické okamžiky si z festivalu odveze i šestatřicetiletý muž, který dorazil z Královéhradeckého kraje. Asi o půl třetí v noci šel centrem Vizovic ke svému automobilu, ve kterém chtěl přespat. V momentě, když se chystal přejít most na ulici Pardubské, doběhl k němu mladík, který vytáhl nůž a vyžadoval po něm peníze. Napadený muž se bránil, ale po jedné z ran pěstí do obličeje upadl na zem. Mladík muže zaklekl a ze zadní kapsy mu vytáhl peněženku se všemi doklady a více než tisícikorunovou hotovostí. Ihned poté z místa činu utekl směrem do centra Vizovic. Napadený muž vše telefonicky oznámil na linku 158 a do několika minut již policisté začali s prověřováním loupeže. Z městského kamerového systému zjistili, že napadeného před útokem sledoval jim již dobře známý osmnáctiletý mladík. Ihned po něm začali pátrat a krátce před čtvrtou hodinou ranní jej zadržela hlídka z obvodního oddělení ve Vizovicích na ulici Štěpská. V případě prokázání viny hrozí mladíkovi za spáchání loupeže až desetiletý trest odnětí svobody.

 

11. července 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem