Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prsteny mu neříkaly pane

DĚČÍN - Prsteny mu neříkaly pane; Batoh odhodil při pronásledování; Za volant jedině střízlivý; Pokud již o své věci nestojíte, ponechte je ve vozidle 

Šest prstenů ze žlutého kovu v předběžné hodnotě čtrnáct tisíc korun měl v sobotu odcizit devatenáctiletý mladík na návštěvě u své matky v Děčíně. A to přes to, že za obdobný skutek byl v posledních třech letech trestán. Policisté z obvodního oddělení mu za to sdělili podezření z přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Za to se může odebrat do nápravného zařízení až na tři léta.
 
 
Batoh odhodil při pronásledování
 
Podezření z trestného činu neoprávněného opatření platebního prostředku čelí v těchto dnech dvaadvacetiletý muž z Děčína. Ten měl minulý týden odcizit z nezajištěného vozidla batoh s doklady, který při následném pronásledování asi po sto padesáti metrech odhodil. Nebyla v něm však kreditní karta, kterou měl mít poškozený uvnitř. Mladíkovi hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Za volant jedině střízlivý
 
Podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělili včera ve večerních hodinách strážci zákona z děčínského obvodního oddělení třiadvacetiletému mladíkovi. Ten den ráno jej kontrolovala hlídka strážníků, která pojala podezření, že řidič není úplně střízlivý. Přivolaní policisté mu pak naměřili při orientační dechové zkoušce kolem jedné a půl promile. Kdyby před jízdou nepil, nemusel by mu hrozit až rok odnětí svobody.
 
 
Pokud již o své věci nestojíte, ponechte je ve vozidle
 
Dalším, kdo doplatil na to, že ponechal cenné věci v automobilu, je muž z Teplic. Přišel o lyžařské náčiní a notebook v celkové hodnotě přes padesát tisíc korun, když všechny tyto věci zanechal ve svém voze na parkovišti před marketem v České Kamenici. Policisté důrazně varují občany před takovým počínáním.
 
 
 
 
 
11.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem