Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prozradilo jej světlo

LIBERECKO – Policisté zadrželi pachatele vloupání do rekreační chaty. 

Pivo v parných letních dnech může být příjemným osvěžením. Jeho nákupem se však nezabýval recidivista z Chrastavy a opatřil si jej vloupáním.
 

V minulém týdnu opakovaně „navštěvoval“ rekreační objekt v chatové kolonii Višňovka 35letý recidivista. Chaloupka mu zřejmě učarovala, a to nejen pro množství piva uvnitř a možnost uložení se po náročném dni ke spánku, ale možná také pro malebnost okolí. Evidentně však nepředpokládal, že jej v brzkých ranních hodinách může vyrušit soused, který střežil chaloupku v době, kdy byl její majitel na dovolené.

Světlo linoucí se ze světnice přilákalo pozornost ostražitého muže, který neváhal a pro ochranu majetku svého známého, začal jednat tím nejvhodnějším možným způsobem. Zavolal na tísňovou linku policie. Bezprostředně po oznámení na místo dorazila policejní hlídka obvodního oddělení z Chrastavy, která si s nezvaným hostem okamžitě poradila. 35letý „lapka“ se nezmohl na nic. Pobytové stopy v chaloupce nasvědčovaly tomu, že zde trávil již nějaký čas. Vypitá pivka, nazuté cizí adidasky a rozestlaná postel, nemělo smysl policistům zapírat.

Již v minulosti pro majetkovou trestnou činnost odsouzenému muži z Chrastavy, sdělili policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže, za což mu v případě odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

8. 8. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem