Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prozradil ji styl jízdy

Havířov: Ženě vypadly na zem klíčky od auta. Druhý den s vozem již jela jiná žena. 

Včera, v neděli před osmou hodinou ranní, přijeli strážníci městské policie do ulice v Havířově – Šumbarku. Reagovali na informaci, že se na silnici „nějak nekoordinovaně“ pohybuje osobní vozidlo značky Peugot. Mělo dokonce najíždět do lampy veřejného osvětlení.

Výsledek orientačního vyšetření provedeného strážníky u mladé ženy sedící za volantem v té chvíli již stojícího automobilu byl pozitivní na omamnou látku, konkrétně na marihuanu. Na místo tak byli přivoláni příslušníci Policie ČR. Co policisté dále zjistili? Fakt, že vozidlo je v podstatě krátkou chvíli hlášeno jako odcizené. Majitelka ho totiž zaparkovala předešlý den navečer a zřejmě jí nedopatřením vypadly na zem klíče. Ráno, když chtěla odjet, bylo ale parkovací místo prázdné. Klíče totiž měla najít právě mladá žena a s vozem odjet, než byla nedaleko od místa vyjetí zadržena strážníky. Žena navíc není držitelkou řidičského oprávnění.

Doplním, že žena se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

Vozidlo bylo nepoškozeno předáno majitelce.

Policisté obvodního oddělení Havířov 3 sdělili ve zkráceném přípravném řízení dvacetileté ženě z Havířova podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté i nadále realizují jednotlivé úkony trestního řízení.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 14. prosince 2020

vytisknout  e-mailem