Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Provoz na železniční trati ochromil spadlý strom

JABLONECKO - V úterý odpoledne narazil rychlík jedoucí z Železného Brodu do Tanvaldu u obce Držkov do stromu spadlého přes trať. Nehoda se obešla bez zranění. 

V úterý 27. prosince 2016 krátce před čtvrtou hodinou odpoledne přijal operační důstojník z evropské tísňové linky 112 oznámení o srážce vlaku se spadlým stromem u obce Držkov na Jablonecku. Strojvedoucí rychlíku jedoucího z Železného Brodu do Tanvaldu nestačil již střetu se stromem na kolejích zabránit. Ve vlaku se v tu dobu nacházelo 15 cestujících. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Na místě zasahovali i hasiči. Cestujícím byla zajištěna náhradní doprava.

Železniční trať v daném úseku byla na několik hodin zcela uzavřena. Na místo se dostavila drážní inspekce. Policisté provedli u strojvedoucího orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. U lokomotivy došlo nárazem k poškození čelního skla a dále k poškození dvojích pravých dveří soupravy. Provoz na dané trati byl znovu obnoven až ve večerních hodinách. 
 

28.12.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem