Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Prověřujeme podezřelé úmrtí novorozence

KRAJ/PŘÍBRAM - Krajští kriminalisté se intenzívně věnují prověřování případu možného podezřelého úmrtí novorozeného dítěte. 

AKTUALIZACE

V souvislosti s podezřelým úmrtím novorozence v Březnici na Příbramsku, kterým se kriminalisté zabývají od neděle, 15. ledna 2023, byla v rámci prověřování provedena domovní prohlídka a prohlídka jiných prostor.

Kriminalisté současně nařídili soudní pitvu, která proběhla včerejšího dne, rovněž byly zadány k vypracování i znalecké posudky. Z předběžných závěrů pitvy není zatím zřejmé, z jakého důvodu dítě zemřelo.

Událost kriminalisté i nadále prověřují, zatím nebyla stanovena ani právní kvalifikace a rovněž v souvislosti s tímto případem nebyla doposud obviněna žádná osoba. Další postup ve věci bude možné stanovit po obdržení veškerých závěrů pitvy a znaleckých posudků.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
17. 1. 2023

_________________________________________________________________________________________________________________

Na základě anonymního oznámení učiněného v neděli, 15. ledna 2023, se krajští kriminalisté ve spolupráci s kolegy z Územního odboru Příbram, zabývají případem možného podezřelého úmrtí novorozeného dítěte.

Případ, ke kterému mělo dojít v obci Březnice, je v samotném začátku, kriminalisté se intenzívně věnují jeho prověřování, rozplétají veškeré okolnosti a provádějí důležité úkony trestního řízení.

Z tohoto důvodu bude možné sdělit případné bližší informace k tomuto případu až v následujících dnech.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
16. ledna 2023

vytisknout  e-mailem