Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prověřujeme napadení muže ochrankou obchodního centra

ZLÍNSKO: Za těžké ublížení na zdraví hrozí až deset let vězení.  

Zlínští kriminalisté řeší případ údajného napadení pětapadesátiletého muže pracovníkem ochranky v nákupním centru ve Zlíně. Muž utrpěl těžké zranění, s nímž je hospitalizován ve zlínské nemocnici. Dechová zkouška u zraněného muže ukázala 2,5 promile alkoholu.

V neděli v podvečer oznámil na linku 155 čtyřiadvacetiletý muž, který procházel kolem obchodního centra ve Zlíně, že zde leží zraněný člověk. Na základě tohoto oznámení vyslal operační důstojník ke zraněnému muži prvosledovou hlídku policie. Ležící muž policistům sdělil, že ho uvnitř nákupního centra bezdůvodně napadl muž z ochranky. Následkem napadení spadl a poranil si nohu. Záchranáři muže odvezli s těžkým zraněním do nemocnice, kde ho hospitalizovali.

Úkolem kriminalistů je zjistit, zda se muž skutečně zranil v důsledku útoku či z důvodu své podnapilosti. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí viníkovi trest odnětí svobody na tři až deset let.

 

 

31. ledna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem