Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Prověřujeme napadení dítěte handicapovaným mužem . . . hledáme svědky

KRAJ - Handicapovaný muž nalezen a obviněn z mravnostního trestného činu. 

Vrchní komisařka odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Středočeského kraje obvinila v měsíci březnu tohoto roku 30letého muže ze zvlášť závažného zločinu znásilnění, kterého se měl dopustit na teprve desetileté dívence.

Případem se kriminalisté začali velice intenzívně zabývat okamžitě po jeho oznámení, tedy od 29. 11. 2021, kdy k němu mělo dojít. V inkriminovaný den, krátce po sedmé hodině ranní, měl zjevně nezletilou a naprosto bezbrannou dívenku po cestě do školy, mezi obcemi Sudovo Hlavno a Kostelní Hlavno, pod záminkou pomoci, nicméně za účelem vlastního uspokojení, sexuálně napadnout muž na invalidním vozíku.

Ihned po oznámení tohoto případu zahájili kriminalisté v dané věci prověřování, kdy v rámci procesních úkonů požádali mimo jiné o spolupráci také veřejnost – možné svědky, motoristy s palubními kamerami, kteří v danou dobu místem projížděli. Na výzvu se policistům přihlásilo hned několik svědků, kterým patří poděkování, neboť kriminalistům poskytli velmi důležité informace spojené s tímto konkrétním případem, potažmo osobou, která se měla mravnostního deliktu dopustit.

Na základě výsledků prověřování a odborných znaleckých zkoumání tak vrchní komisařka zahájila trestní stíhání proti konkrétní osobě, 30letému handicapovému muži, a to ze zvlášť závažného zločinu znásilnění podle § 185 odst. 1, odst. 3 písm. a) trestního zákoníku. 

Muži, který se měl tohoto skutku – na teprve 10leté dívence – dopustit, hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.

Mjr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
17. 3. 2022

________________________________________________________________________________________________________________

Středočeští policisté prověřují napadení dítěte mužem na invalidním vozíku. K události mělo dojít 29. listopadu 2021 v době mezi 7.15 – 7.20h na silnici spojující Kostelní Hlavno a Sudovo Hlavno, poblíž křížku.

Podle všeho se mělo jednat o muže ve věku mezi 30 – 40 roky, který měl mít na sobě modré či tmavší oblečení. Bližší popis není bohužel znám. Současně disponujeme i informací, že poblíž silnice (u křížku) byl zaparkovaný osobní vůz tmavší barvy, zřejmě typ sedan.

Policisté v souvislosti s šetřením případu shromažďují veškeré informace jak k muži, který se pohyboval na invalidním vozíku, tak i k zaparkovanému vozidlu.

Pokud někdo disponuje bližšími informacemi, žádáme, aby je předal policistům prostřednictvím linky 158.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
1. prosince 2021
 

vytisknout  e-mailem