Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Proti policistovi vyrazil s mačetou

ŠUMPERK - Předtím vyhrožoval sebepoškozením. 

Třicetiletý muž ze Šumperska si v těchto dnech vyslechl sdělení obvinění ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a také z přečinu výtržnictví. Této závažné trestné činnosti se mladý muž podle kriminalistů dopustil v neděli 20. září 2020 dopoledne v Šumperku, když jej chtěli policisté kontaktovat kvůli jeho vyhrožování sebepoškozením.

Poté, co začal vyhrožovat sebepoškozením a nechtěl nikoho pustit do bytu, se na linku tísňového volání zdravotnické záchranné služby obrátil jeho bratr. Kvůli obavě o jeho život a zdraví byli na místo vedle zdravotníků povoláni také policisté. Z jejich přítomnosti mladý muž ale zřejmě radost neměl. Nečekaně vyšel zpoza rohu domu, rozhodným krokem zamířil k jednomu z policistů a ve snaze zabránit mu v jeho dalším služebním postupu na něj z podomácku vyrobeného pouzdra vytáhl mačetu (s 39cm dlouhou čepelí). Tou se rozpřáhl nad hlavou a za současného vyhrožování zabitím pokračoval k policistovi. Zastavila ho až policistova namířená střelná zbraň a jeho opakovaná výzva, aby v útoku nepokračoval a mačetu odhodil. Incident, kterému přihlíželi mimo jiné také záchranáři, se naštěstí obešel bez zranění. Agresivní muž po něm skončil v policejní cele.

Veškerými okolnostmi tohoto případu se kriminalisté nadále zabývají. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému za takové jednání podle trestního zákoníku až šestiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
25. září 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem