Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Protestní jízdy zemědělců (Aktualizace)

KRAJ: Dopravní policisté se na situaci připravují. 

Aktualizace: 22.02. 2024

12:30 Hraniční přechod v Hodoníně je volně průjezdný.

12:00 Hraniční přechod v Hodoníně opouští první desítky strojů, během několika desítek minut by tam měla být doprava obnovena. 

11:44 Kolony zemědělské technky opouští Brno. Nezpůsobily zásadnější dopravní komplikace. Opakovaně jsme upozornili pořadatele o místech, kterými nemohou traktory projet (např. Bítešská ulice). Někteří řidiči to nerespektovali a jejich přestupková jednání budou řešena ve správním řízení. 

Policisté aktuálně odklání auta z Hodonína na hraniční přechod do Sudoměřic, nájezd zemědělské techniky způsobil zablokování silnice.

Na zítřejší protestní akce zemědělců se připravují i jihomoravští dopravní policisté. Pořadatelé jim deklarovali, že nechtějí blokovat komunikace.  Situaci budeme monitorovat a také řešit případná protiprávní jednání.

Řidiči v Brně, na plánovaných trasách a trasách vedoucích k seřadišti techniky musí počítat s hustším provozem a případným zpožděním.  V Brně bude mířit zemědělská technika  ze tří směrů do Kotlářské ulice, kde by se měli protestující potkat kolem 11 hodiny.

Řidičům mířícím přes hraniční přechod Hodonín-Holíč doporučujeme, aby zítra zejména  mezi 10-12 hodinou zvolili některou z alternativ tras. Po krátkodobé blokádě hraničního přechodu Hodonín-Holíč je plánován průjezd techniky ze Slovenska do Hodonína a zpět. Kamionovou dopravu budeme ze silnice I/55 odklánět na hraniční přechod Sudoměřice - Skalica.

Technika se bude pohybovat také mezi Blanskem a Letovicemi a na Znojemsku mezi Olbramovicemi a Hatěmi.

mjr. Pavel Šváb, 21.02. 2024 

vytisknout  e-mailem