Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prosincové případy

Převládají krádeže 

Krádež motorové pily
V pátek 11. 12. 2009 oznámil poškozený na Obvodním oddělení Policie ČR Svoboda nad Úpou, že svému známému zapůjčil motorovou pilu. Než ji však muž stačil vrátit ukradl mu ji neznámý pachatel. Tímto jednáním vznikla majiteli škoda ve výši tři tisíce korun. Dalším šetřením policisté zjistili, že pilu odcizila jistá žena z Trutnova. Pila byla následně policisty dohledána, a to i přesto, že podezřelá pilu již prodala další osobě, a byla vrácena majiteli. Za toto přestupkové jednání nyní hrozí uvedené ženě pokuta od správního orgánu ve výši až 15 tisíc korun.

Fyzické napadení
Policisté z Obvodního oddělení Policie ČR Svoboda nad Úpou šetří případ fyzického napadení ze dne 2. 12. 2009. Podezřelá žena měla fyzicky napadnout nezletilého chlapce. Poškozený utrpěl hematomy na obličeji. Policisté toto protiprávní jednání zpracovávají jako přestupek proti občanskému soužití, za který může být správním orgánem pachatelce uložena pokuta ve výši až tři tisíce korun.

Krádež peněženky
Policisté ze Svobody nad Úpou šetří případ krádeže peněženky, ke kterému došlo na jedné ze škol v Janských Lázních ve čtvrtek 3. 12. 2009. Poškozený v tomto případě nechal svoji peněženku volně ležet asi čtvrt hodiny bez dozoru ve své třídě, a když se vrátil zpět, byla peněženka nenávratně pryč. Štěstí bylo, že mladík v portmonce neměl žádnou finanční hotovost, neboť tuto si vzal před tím s sebou. I tak mu neznámý pachatel způsobil škodu ve výši několik set korun,  za což mu v případě vypátrání hrozí od správního orgánu pokuta za přestupek proti majetku až 15 tisíc korun.
nprap. Ivo Podstata                                                                                    
 

vytisknout  e-mailem