Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Prosincová dopravní nehodovost

PELHŘIMOVSKO: Řidiči ohrožují svůj život rychlou jízdou  

V prosinci roku 2011 policisté zadokumentovali 31 dopravních nehod, což je o šest nehod více než v prosinci roku předcházejícího. Dvě osoby byly zraněny těžce a dvacet jedna osob zraněno lehce. V prosinci nezemřela na následky nehody žádná osoba. Hmotná škoda, tedy škoda způsobená na vozidlech, ale i škoda způsobená např. poškozením svodidel, značek či komunikací, byla vyčíslena téměř na 1,9 milionu korun. Proti loňskému prosinci škody způsobené při dopravních nehodách vzrostly téměř 2,8 krát.
 
HU-PE 3.12.11 1.jpg
 
První prosincová vážná dopravní nehoda, při které utrpěl těžké zranění řidič čtyřkolky, se stala na silnici I/34 mezi Humpolcem a Pelhřimovem počátkem měsíce. Čtyřiašedesátiletý řidič čtyřkolky nezvládl její řízení a vyjel do protisměru v době, kdy byl již předjížděn osobním vozidlem.
 
Druhá nehoda s těžkým zraněním se stala 16. prosince v Pelhřimově na přechodu pro chodce. Osmasedmdesátiletý řidič vozidla jel po ulici Pražská směrem z centra. Při jízdě přehlédl chodkyni, která přecházela po přechodu pro chodce od Městského úřadu k GE Money bank. Při střetu utrpěla čtyřiapadesátiletá žena těžké zranění.   
 
 
 
 
 
 
V prosinci patřila mezi nejčastější příčiny kolizí jedenáctkrát rychlost jízdy, devětkrát způsob jízdy a pět řidičů nedalo přednost v jízdě. Dva řidiči, kteří zavinili dopravní nehodu, byli pod vlivem alkoholu.
 
Počátkem prosince jel dvaadvacetiletý řidič vozidla Renault Laguna ulicí Nerudova v Humpolci. Při jízdě narazil do zaparkovaného nákladního vozidla Mercedes Benz Sprinter. Škoda na vozidlech nevznikla. Ovšem řidiči renaultu policisté naměřili při opakovaných zkouškách 1,81 a 1,94 promile alkoholu v dechu. Mladík byl eskortován do Protialkoholní záchytné stanice.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
5. ledna 2012


 
 
 

vytisknout  e-mailem