Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Prosíme o pomoc při pátrání po totožnosti zemřelého

OLOMOUCKO - Jakoukoli informaci k zemřelému cyklistovi sdělte prosím co nejdříve na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. 

V neděli 9. června 2019 krátce po 18. hodině jsme přijali oznámení, že v blízkosti silnice č. 4432 mezi obcemi Velká Bystřice a Olomouc - Lošov, v místě tzv. překladiště dřevní hmoty, došlo ke kolapsu staršího muže, vedle něhož bylo nalezeno jízdní kolo. Kolem projíždějící cyklisté ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu a muži se snažili poskytnout první pomoc. Ani přes rychlou pomoc svědků a přivolaných policistů a záchranářů se muži již nepodařilo pomoci.

Vzhledem k tomu, že se kriminalistům doposud nepodařilo zjistit indicii, která by jim pomohla neznámého muže ztotožnit, obracejí se na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Zveřejňují proto popis zemřelého a fotografii jeho jízdního kola a cyklistické přilby.

Popis zemřelého:

Starší muž ve věku okolo 60 – 70 let, vysoký 173 – 176 cm, zavalitější postavy, krátce střižených prošedivělých až bílých vlasů, barva očí modro – šedá, oholená tvář. Na zápěstí měl pánské náramkové hodiny na černém koženém řemínku. S největší pravděpodobností se léčil se srdcem.

Na sobě měl krátké teplákové kraťasy s bílým lampasem na obou nohavicích, na jedné nohavici s vyobrazením „bílé osmičky“ a tričko světle hnědé (vybledlé) barvy.

Na místo cyklista přicestoval na pánském jízdním kole zn. KTM Ultra Flite, rám kola je v barvách černé a oranžové. Muž měl u sebe také cyklistickou přilbu černočervené barvy.

Ze kterého směru cyklista na místo přicestoval a zda pochází z okolí, doposud není jasné.

Jakoukoli informaci, která by mohla pomoci při ztotožnění zemřelého muže, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
11. června 2019

Odkazy do noveho okna

Jízdní kolo a cyklistická přilba

Jízdní kolo a cyklistická přilba 

Detailní náhled

Jízdní kolo a cyklistická přilba

Jízdní kolo a cyklistická přilba 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem