Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prošel se po vozidle

Může za to alkohol 

Pod vlivem alkoholu, že to bude legrace, se 20letý mladík prošel po zaparkovaném vozidle. Telefonickým oznámením občana na linku 158, vyjeli novojičínští policisté na ul Nerudovou. Tam zjistili, že někdo poškodil zaparkované vozidlo. Na základě informací poskytnutých svědkem celé události, se podařilo policistům pachatele poškození vozidla zadržet.
     Mladík na svou obhajobu uvedl, že „. .. nevím co mě to napadlo, neudělal jsem to schválně, bylo to chvilkové rozhodnutí, nejdříve jsem vyskočil na přední kapotu, potom jsem skočil na čelní sklo a střechu  a pak na zem.. „.

     Jednání pachatele bylo posuzováno jako přestupek. Samotný skutek se stal v loňském roce (20.11.2009 v nočních hodinách) Majitel poškozeného vozidla však dodatečně vyčíslil způsobenou škodu částkou 7tisíc korun.
Z těchto důvodů policisté šetří uvedené jednání jako přečin - poškozování cizí věci, s možným trestem odnětí svobody až na jeden rok.

 


Chtěl do blázince

Vyhrožoval s nožem v ruce

Policisté obvodního oddělení Frenštát pod Radhoštěm prověřují případ – spáchaného přečinu nebezpečného vyhrožování podle §353/1,2c) tr. Zákona.
Podezřelý 45letý muž včerejšího dne, v podvečerních hodinách vyhrožoval svým spolubydlícím s nožem v ruce, že si je vezme jako rukojmí. Smyslem jeho jednání bylo dostat se do blázince. Své vyhrůžky naplnil a to tak, že jednomu z poškozených skutečně přiložil tupou stranou nůž ke krku. Se slovy “ jsi můj rukojmí“ po chvíli nůž odložil.

Ačkoli nezpůsobil nikomu žádná zranění, vzbudil svým jednáním v poškozených důvodnou obavu, že by jim mohl způsobit těžkou újmu na zdraví.
Podezřelý byl pro svou silnou podnapilost (2,18 prom. alk.) převezen na PaZS k vystřízlivění.

Za uvedený jednání může být pachateli udělen tret odnětí svobody až 3léta
Policisté dále pokračují ve vyšetřování celé události.

foto:     foto1
 

vytisknout  e-mailem