Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Propadlá víza a padělané doklady

Celkem 56 cizinců v nelegálním postavení řešili v týdnu od 6. do 12. června policisté cizinecké policie.  

     Situace na mezinárodním letišti Ruzyně
 
     Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno šest nelegálně pobývajících cizinců, kteří jako tranzitující cestující pobývali na území po uplynutí doby stanovené vízem. Jednalo se o čtyři státní příslušníky Ruska a po jedné osobě státní příslušnosti Arménie a Ukrajiny.
 
     Nelegální migrace zjištěná na teritoriu krajských ředitelství policie
  
     Odbory cizinecké policie krajských ředitelství  bylo zjištěno 50 cizích státních příslušníků s nelegálním pobytem na území České republiky. Z uvedeného počtu se nejvíce jednalo o státní příslušníky Ukrajiny - 17 osob (34%) a Vietnamu 10 osob (20%). Ostatní osoby dalších státních příslušností se vyskytují v nižších počtech.
     V Praze se prokázal státní příslušník Moldavska, pobývající na území ČR bez víza nebo platného oprávnění k pobytu, pozměněným občanským průkazem Rumunska. V hlavním městě byl také zjištěn padělek řidičského průkazu u státního příslušníka Ukrajiny a další příslušník stejné státní příslušnosti se prokazoval padělaným cestovním dokladem Litvy. Ukrajinská státní příslušnice, zjištěná v Praze, přicestovala na turistické vízum v roce 2002. Od té doby se zdržovala na území ČR nelegálně v rozporu se správním vyhoštěním.
     Policisté odhalili osm cizinců, kteří byli  dlouhodobě zařazeni v evidenci nežádoucích osob.
 
tabulka kraj 15.bmp
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem