Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pronásledovaný řidič vyskočil za jízdy z auta

SEMILSKO - Na útěku ho vypátral policejní pes. 

V úterý kolem půl deváté ráno projížděl vedoucí semilského obvodního oddělení policie ulicí Na Mýtě v Semilech a všiml si, že za volantem osobního vozidla značky Renault Scenic sedí 34letý muž, kterému Městský úřad v Semilech zakázal řízení všech motorových vozidel do letošního března . Policista, který svůj rajón velmi dobře zná, protože i ve funkci vedoucího oddělení chodí stále se svými "chlapci" do zákroků do terénu, věděl přesně, koho potkal, a proto se ho rozhodl zadržet. 

Jakmile šofér renaultu zaregistroval policejní vozidlo, přidal na rychlosti a  z centra ujížděl ven z města na obec Čikvásky. Policista ho přitom pronásledoval na poměrně těsnou vzdálenost. V hornatém terénu začal ale postarší renault vypovídat službu a zpomalovat. Zdrogovaný řidič za jeho volantem situaci vyřešil poněkud nepředvídatelně  a z jedoucího vozidla vyskočil. Neovládané auto pak sjelo dozadu a nabouralo služební hyundai. Způsobilo na něm škodu za nejméně 60 000 korun.RooneyRooney

Muž se zákazem řízení po svém malém kaskadérském čísle uprchl do lesů, kde po něm pátrali místní policisté včetně třech psovodů se služebními psy. Zhruba kilometr od místa, kde svůj vůz opustil, ho vystopoval policejní pes jménem Rooney. Ten předtím nalezl i jeho mobilní telefon, který při útěku vytratil z kapsy. Vzhledem k tomu, že se muž pod vlivem drog choval při svém zadržení agresivně a také se snažil do Rooneyho kopat, použil proti němu psovod opakovaně donucovací prostředek varovný výstřel do vzduchu. Teprve výstřely ze služební pistole ho trochu umravnily a psovod mu následně za využití hmatů a chvatů nasadil služební pouta.

V této souvislosti ho nemine trestní stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí tříletý trest odnětí svobody. O tom, jestli jeho trestní stíhání rozšíříme i o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, rozhodne výsledek laboratorního toxikologického rozboru vzorku jeho krve, který mu lékař odebral bezprostředně po incidentu. Jisté je, že 34letý muž byl při orientačním testu na drogy pozitivní na amfetamin. Otázkou jen zůstává, kolik této látky mu kolovalo v těle. Policisté u něj navíc zajistili dávku drogy pro osobní potřebu, kterou měl u sebe při zadržení.

24. 1. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, oddělení tisku a prevence

Odkazy do noveho okna

karambol 1

karambol 1 

Detailní náhled

karambol 2

karambol 2 

Detailní náhled

Ronney a jeho psovod

Ronney a jeho psovod 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem