Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pronásledovaný motorkář měl zákaz řízení

Praha venkov - jih Policisté z Prahy pronásledovali v úterý krátce před půlnocí motorkáře, který nezastavil na znamení policistů. Následně havaroval a skončil v nemocnici. Měl zákaz řízení a u sebe přes 30 gramů drog. 

Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Prahy venkov - jih zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými psychotropními látkami a s jedy. Podezřelým je motorkář, kterého chtěli v úterý krátce před půlnocí zkontrolovat policisté z pohotovostní motorizované jednotky Praha.

Řidič začal před policisty ujíždět a následně s motorkou havaroval. Policisté u něho v batohu našli přes 30 gramů krystalické látky, zřejmě pervitinu a větší množství bankovek. V evidencích rovněž zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do prosince tohoto roku.

Muž je v současné době v péči lékařů, v nemocnici mu byla odebrána krev, neboť na místě nehody nebyl z důvodu zranění schopen podstoupit orientační dechovou zkoušku. Policisté v současné době provádějí šetření k původu zajištěné krystalické látky, ale také o jakou drogu se konkrétně jedná. To bude zřejmé až po odborné expertíze.

https://www.policie.cz/clanek/pronasledovani-motorky-479960.aspx

12. 9. 2019
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem