Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Volil únik před spravedlností

BRNO: Policisté dostihli zdrogovaného recidivistu. 

Před několika dny si komárovští policisté za volantem modrého Peugeotu povšimli jim dobře známého několikrát trestaného šoféra. Jenomže problém byl v tom, že muž nikdy nevlastnil řidičský průkaz a za soumraku se proháněl po brněnské Černovické ulici. Přesto recidivistovi zprvu přála štěstěna, než se totiž za ním strážci zákona otočili, bleskově zmizel. Vyrazili tak přímo k jeho bydlišti, což se ukázalo jako trefa do černého. Řidič totiž vjel hlídce téměř do náruče, jenomže jakmile spatřil pomalu jedoucí policejní speciál nezazmatkoval. Mrštně se kolem nich prosmýknul a sešlápl plynový pedál až na podlahu. S pramalou šancí na úspěch pak automobil raději pohotově odstavil a vzal nohy na ramena. Ani to mu nebylo moc platné, policisté ho totiž po pár metrech bleskově dostihli a zpacifikovali. Provedený test pak už jen potvrdil přítomnost pervitinu, čímž se tak pětatřicetiletý muž stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

V poslední době ale nebyl rozhodně sám, který za volantem neměl co dělat. Brněnští policisté totiž jen za posledních pár hodin odhalili další tři nadmíru ovlivněné řidiče. Orientační testy pak pokaždé vykázaly přítomnost amphetaminu. Jenomže nezodpovědným řidičům nečiní problém pouze drogy, ale i alkohol. Například včera večer v Žabovřeskách zakročovali strážci zákona u nebezpečného šoféra. Ten měl dokonce svým automobilem najíždět na chodníky. Hazard objasnila dechová zkouška, přístroj totiž ukázal poměrně vysoké hodnoty přes tři promile. Za své nezodpovědné chování se tak nyní bude muset zpovídat před soudem. V krajním případě tak může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok.  

Jízda pod vlivem alkoholu a drog je pro všechny účastníky silničního provozu velmi nebezpečná. Takto ovlivněným řidičům se totiž značně snižuje schopnost bezpečně ovládat vozidlo. Upozorňujeme tak, že odhalování těchto nezodpovědných šoférů bude nadále patřit mezi hlavní priority jihomoravských dopravních policistů. 

por. Bc. Petr Vala, 18. června 2020.

vytisknout  e-mailem