Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali dnes v ranních hodinách vozidlo. Řidič byl pod vlivem alkoholu a v celostátním pátrání. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky dnes v ranních hodinách pronásledovali vozidlo v Českomoravské ulici v Praze 9. Počátkem všeho bylo, že si "péjáci" povšimli rychle jedoucího vozidla v Čuprové ulici, kterého se rozhodli zastavit na benzínové čerpací stanici. V momentě kdy se  na policejním autě rozsvítily modré majáky s nápisem STOP, situace se během několika okamžiků změnila v dramatickou honičku. Ujíždějící vozidlo začali okamžitě pronásledovat a informovali o tom i ostatní hlídky, které byly v terénu.

Celé pronásledování ukončila až dopravní nehoda, kdy řidič nezvládl řízení a v Poděbradské ulici naboural do dvou projíždějících vozidel.

Po nehodě zůstalo ujíždějící vozidlo uvězněné v tramvajovém pásu a řidič se před policisty v něm zamkl. Policisté řidiče z vozidla za použití donucovacích prostředků vytáhli a zpacifikovali.

Následnou lustrací v policejní databázi policisté zjistili, že dvacetiletý mladík prochází celostátním pátráním a navíc byl pod vlivem alkoholu. Při kontrele nadýchal více než jedno promile alkoholu v dechu.

Poté byl zadržený převezen do nemocnice a po vyšetření předán zpátky policistům. Ti ho převezli na policejní služebnu, kde mu bylo sděleno podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová - 15.11.2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem