Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pronásledování vozidla

HRADECKO - Snaha o ujetí skončila havárií. 

V pondělí 15.11. ve večerních hodinách se novobydžovská hlídka v Petrovicích rozhodla zastavit osobní vozidlo značky Suzuki ke kontrole. Výstražnými světly a zvukovým signálem dala pokyn k zastavení vozidla. Řidič však na výzvu nereagoval a sešlápl plyn. Daleko neujel, protože po několika set metrech nezvládl levotočivou zatáčku, sjel do pravého příkopu, kde se vozidlo převrátilo na bok a zůstalo stát. Policisté za použití donucovacího prostředku - namířené střelné zbraně zajistili 26letého řidiče. Ve vozidle jel sám, žádné zranění neutrpěl a ani třetí osobě nezpůsobil žádnou škodu. Dechovou zkoušku i orientační test na drogy měl negativní. Co měl však pozitivní, bylo onemocnění na Covid 19, což mu ten den v podvečer potvrdila zaslaná sms.
Z evidencí policisté zjistili, že v pátek 12.11. byl v centru Hradce Králové kolegy z pohotovostního a eskortního oddělení přistižen za volantem s pozitivním orientačním testem na drogy, který ukázal požití canabisu. Zakázali mu další jízdu do úplné detoxikace. Po obdržení výsledků lékařského vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, předají tento přestupek správnímu orgánu. Muž při kontrole předložil řidičský průkaz s propadlou dobou platnosti. 
I přestupek neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci policisté postoupí správnímu orgánu. Zda se dopustil trestného činu šíření nakažlivé nemoci je předmětem dalšího šetření. Pokud ano, bude mu hrozit trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Iva Kormošová
19.11.2021, 10.00


 

vytisknout  e-mailem