Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali v úterý řidiče, který měl zákaz řízení a byl v celostátním pátraní. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v úterý, krátce po půl osmé večer,  povšimli v Černokostelecké ulici v Praze 10 vozidla BMW, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na policejním vozidle rozsvítily majáky, řidič vozidla sešlápl plyn a začal ujíždět vysokou rychlostí.  Celé pronásledování netrvalo dlouho, jelikož řidič vjel do ulice U Krbu v Praze 10, která nebyla průjezdná z důvodu betonového hrazení před vjezdem do parku. Následně řidič vystoupil z vozidla a utekl před policisty do parku. Ti ho však po pár metrech dostihli a za užití donucovacích prostředků zadrželi. Čtyřiatřicetiletý podezřelý se podrobil testu na drogy, který byl pozitivní. Lustrací v dostupných evidencí bylo zjištěno, že muž je v celostátním pátrání a má nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou a drogovou trestnou činnost. Navíc vozidlo řídil i přesto, že má vyslovené dva platné zákazy řízení. Při prohlídce u něj „péjáci“ nalezli větší množství pervitinu.

Zadržený skončil na policejní stanici a v současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestných činů přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Recidivista se v současné chvíli nachází ve vězení za předchozí trestnou činnost.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 7.10.2021

vytisknout  e-mailem