Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla

Pronásledování vozidla ukončily až zastavovací pásy. 

V sobotu večer okolo půl desáté si policisté z dálničního oddělení Svojkovice všimli na dálnici D5 na 38 kilometru ve směru na Prahu vozidla značky Audi, které okolo nich projelo vyšší rychlostí. Policisté se rozhodli vozidlo zastavit a zkontrolovat. Na znamení k zastavení, ale řidič nereagoval a začal jim ujíždět. Řidič jel rychlostí přesahující 200 kilometrů za hodinu a pokračoval po dálnici ve směru na Prahu, sjel na Pražský okruh a pak na sjezd Vestec. Tam dál ujížděl až na Kunratickou spojku, kde policisté připravili na silnici zastavovací pásy a řidič před nimi zastavil.

Muže za volantem policisté zajistili za použití donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní a omezili ho na osobní svobodě. Třiatřicetiletý řidič se na místě podrobil testu na alkohol, který byl negativní. Provedený test na drogy byl ale pozitivní, konkrétně na amphetamin a metamphetamin. Muž proto putoval do nemocnice k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči, čemuž se podrobil. Policisté mu zároveň na místě zadrželi řidičský průkaz.

V tuto chvíli se věcí policisté zabývají pro podezření ze spáchání přestupku, nicméně nelze vyloučit jeho překvalifikování na trestný čin. To bude mimo jiné záležet na výsledcích zmiňovaného lékařského vyšetření.

por. Bc. Jan Daněk – 16. 10. 2016

vytisknout  e-mailem