Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování řidičky

Pražští policisté zastavili řidičku, která ujížděla policistům z Plzeňského kraje. 

V pátek krátce po jedné hodině ranní přijal operační důstojník informaci od kolegů z Plzeňského kraje, že jim ujíždí vysokou rychlostí po dálnici D5 směrem do Prahy vozidlo Škoda Fabia.

Operační informoval pražské hlídky v terénu, které se do pronásledování ihned zapojily. Během ujíždění měla řidička po celou dobu zapnutá výstražná světla, nereagovala na výzvy k zastavení, ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu, nerespektovala dopravní značení a ujížděla v místech až 180 kilometrovou rychlostí.  V jednu chvíli najela i na služební vozidlo, které se ji pokusilo předjet.

Policisté z místního oddělení Zličín úspěšně použili, na Rozvadovské spojce, zastavovací pás, který řidička projela a propíchla si tím všechny pneumatiky na vozidle. Následně byla v Bucharově ulici v Praze 5 pražskými policisty zablokována za užití donucovacího prostředku zabránění odjezdu zahrazením cesty služebním vozidlem.

Řidička na výzvy k opuštění vozidla nereagovala, držela v ruce zapalovač a snažila se zapálit roušku, kterou měla v tu chvíli nasazenou na obličeji.

Jelikož bylo vozidlo uzamčené, policisté z pohotovostní motorizované jednotky rozbili teleskopickým obuškem okýnko u řidičky a ženu za užití donucovacích prostředků z vozidla vytáhli. Jelikož s policisty podezřelá stále nekomunikovala a zdála se být ve špatném psychickém stavu, zavolali jí záchranku.

Policisté osmadvacetiletou řidičku vyzvali k podrobení se testu na alkohol a omamné a psychotropní látky a jedy, oba na místě odmítla. Prohlídkou vozidla policisté na místě spolujezdce nalezli několik léku. Záchranáři ženu převezli k lékařskému ošetření na psychiatrii za doprovodu policistů, kde byla po vyšetření převezena na policejní služebnu k podání vysvětlení.

Celým případem se policisté v současné době zabývají a zjišťují, proč osmadvacetiletá řidička ujížděla několik desítek kilometrů a nereagovala na výzvy k zastavení. Policisté nyní čekají i na výsledky vyšetření z odběru biologického materiálu, kterému se podezřelá v nemocnici podrobila.

Žádáme účastníky silničního provozu, které řidička svou nebezpečnou jízdou ohrozila, aby se neprodleně ozvali na linku 158.

Do pronásledování vozidla byly zapojeny hlídky KŘP Plzeňského a Středočeského kraje a hlavního města Prahy.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

10.4.2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem