Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování motorkáře ukončila nehoda

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali řidiče motorky, který jim odmítal zastavit. Poté co havaroval, zjistili proč. 

V pondělí, krátce po jedenácté hodině večerní si hlídkující policisté z pohotovostní motorizované jednotky na Jižní spojce povšimli motorkáře, který jel velmi nápadně. Neustále zrychloval a zpomaloval, a po celou dobu se ohlížel po policejním voze. Policisté se ho tak rozhodli zastavit a zkontrolovat. Po spuštění majáků a nápisu STOP však motorkář prudce zrychlil a začal ujíždět. Po několika stovkách metrů sjel ze spojky a snažil se policistům zmizet v ulicích pražských Štěrbohol. Vzhledem k tomu, že v noci vydatně pršelo a na vozovce se držela vrstva vody, bylo takové manévrování velmi riskantní. Během ujíždění se pod motorkářem stroj několikrát smekl a málem řidiče poslal k zemi. V jednu chvíli se ho podařilo policistům zablokovat, avšak ani to ho nezastavilo. Policejní auto objel zezadu a pokračoval v ujíždění do bočních ulic. Po několika dalších minutách však nezvládl řízení, dostal na kluzké vozovce smyk a havaroval.

Při nehodě si osmatřicetiletý řidič způsobil pouze drobné oděrky. Provedená dechová zkouška neprokázala žádné požití alkoholických nápojů před jízdou, avšak lustrací bylo zjištěno, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do prosince příštího roku. Z tohoto důvodu byl policisty na místě zadržen a převezen na místní oddělení policie k provedení dalších procesních úkonů.

Osmatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 3. srpna 2021

vytisknout  e-mailem