Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování motorkáře

Pražští policisté pronásledovali v sobotu ráno řidiče, který měl na motorce kradené registrační značky a také platný zákaz řízení. V batohu si navíc vezl téměř kilo krystalické látky. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si povšimli v sobotu ráno v ulici Koněvova v Praze 3 červeného motocyklu, který se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na služebním voze rozsvítily majáky, „motorkář“ zabral za plyn a začal vysokou rychlostí ujíždět. Po chvíli řidič sjel do ulice Pod Lipami a pokračoval ve své nebezpečné jízdě. Do pronásledování se zapojily i další nejbližší policejní hlídky, které jely kolegům na pomoc. Během ujíždění řidič najel na tramvajový pás a několikrát projel křižovatky na červenou.

Celé pronásledování skončilo až v době, kdy řidič vjel do ulice Za Žižkovskou vozovnou, kde sjel na lesní cestu. Při sjíždění schodů z motocyklu spadl a zůstal ležet na zemi.  Následně se muž pokusil z místa utéct, ale v tom mu již zabránili „Pejáci“, kteří ho za použití donucovacích prostředku zadrželi.

Čtyřicetiletý podezřelý se odmítnul podrobit testu na drogy. Lustrací v dostupných evidencí bylo zjištěno, že již v minulosti několikrát ujížděl policistům, má platný zákaz řízení a byl několikrát řešen za majetkovou trestnou činnost.

Policisté na místě při prohlídce zjistili, že si muž v plechovce od kávy převážel téměř kilo hnědožluté krystalické látky, která orientačním testem vykazovala látky metamfetamin. Vše kriminalisté zajistili a odeslali k odborné expertíze z odvětví chemie. Zadržený skončil na policejní služebně, kde mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

7.9.2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem