Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování kradeného vozidla

Policisté z místního oddělení Zličín pronásledovali kradené vozidlo, které řídila osoba v pátrání a pod vlivem drog. 

Policisté z místního oddělení Zličín ve čtvrtek krátce po sedmnácté hodině projížděli ulicí Bucharovou v Praze 5, kde si povšimli vozidla BMW, na kterým byly umístěné registrační značky, které procházeli v evidencích jako odcizené.

Auto se proto rozhodli ihned zastavit a následně o tom informovali i ostatní hlídky v okolí, jelikož měli podezření, že by řidič mohl ujíždět. Tahle domněnka se potvrdila hned poté, co policisté využili výzev k zastavení vozidla. Na ty řidič nereagoval, naopak sešlápl plyn a začal policistům ujíždět po ulici Plzeňská směr centrum v Praze 5. Po chvíli řidič změnil směr a pokračoval ve své nebezpečné jízdě, kde u tramvajové zastávky poblíž hotelu Golf nezastavil na červenou a najel na chodník. Kde došlo ke střetu mezi vozidlem a sloupem veřejného osvětlení.

Tahle nehoda ho však neodradila a pronásledování pokračovalo a to až do areálu ČVUT, kde mu plány překazila zaparkovaná vozidla v uličce. Následně řidič začal z vozidla utíkat a policista použil varovný výstřel, díky čemuž muže po pár metrech dostihl a za použití donucovacích prostředků ho společně se svými kolegy zadržel.

Po dopadení se řidič před policisty vydával za jinou osobu. Sedmatřicetiletý muž měl k tomu hned několik důvodů, byl totiž v celostátním pátrání, měl platný zákaz řízení a řídil pod vlivem drog. Následně bylo zjištěno, že vozidlo, kterým ujížděl, bylo odcizené v Německu a registrační značky umístěné na něm v Karlovarském kraji.

Zadržený muž skončil na policejní stanici, kde mu bylo sděleno podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce až dvou let. Řidič se bude zodpovídat i z jízdy pod vlivem návykových látek. V současné chvíli kriminalisté spolupracují s německými kolegy a zjišťuji okolnosti k odcizenému vozidlu.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová – 28.9.2019

 

vytisknout  e-mailem