Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování kradeného vozidla

V době nouzového stavu ujížděl policistům v kradeném vozidle. Řidič byl pod vlivem drog a nevlastnil řidičský průkaz. 

Policisté z cizinecké policie v neděli, krátce po šesté hodině večer, pronásledovali vozidlo, které svou nebezpečnou jízdou ohrožovalo účastníky silničního provozu. Počátkem všeho bylo, že si policisté v Českobrodské ulici v Praze 9 povšimli vozidla Opel, které v policejních databázích procházelo jako kradené. Policisté měli důvodnou obavu, že by řidič vozidla mohl ujíždět a z tohoto důvodu si na místo zavolali posily. V momentě, kdy se na policejním autě rozsvítily modré majáky s nápisem STOP, se situace během několika okamžiků změnila v dramatickou honičku. Ujíždějící vozidlo začali okamžitě pronásledovat spolu s kolegy z oddělení hlídkové služby a pohotovostní motorizované jednotky.

Zběsilá jízda skončila až havárií, kdy řidič nezvládl řízení a při sjezdu z Jižní spojky na Chlumeckou ulici v Praze 9 narazil při průjezdu zatáčkou do svodidel.  Po nehodě se řidič snažil před policisty utéct, ti ho však dostihli a za použití donucovacích prostředků zpacifikovali.

Následnou lustrací v policejní databázi kolegové zjistili, že šestatřicetiletý zadržený nikdy nevlastnil řidičský průkaz a v minulosti byl odsouzen k několika letům odnětí svobody za násilnou trestnou činnost. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní. Vozidlo, kterým muž ujížděl, bylo odcizeno 23. března v Praze 4.

V současné chvíli je šestatřicetiletý muž obviněný ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 5.4.2020

vytisknout  e-mailem