Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování

Pražští policisté pronásledovali v úterý odpoledne motorkáře. 

Policisté z místního oddělení Jarov si povšimli v úterý odpoledne v ulici Na Balkáně v Praze 3 motocyklu, který se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na služebním voze rozsvítily majáky, „motorkář“ zabral za plyn a začal vysokou rychlostí ujíždět. Po chvíli řidič sjel do ulice Pod Šancemi a pokračoval ve své nebezpečné jízdě. Do pronásledování se zapojily i další nejbližší policejní hlídky, které jely kolegům na pomoc. Během ujíždění řidič nerespektoval dopravní značení a projel několik křižovatek na červenou.

Celé pronásledování skončilo až v době, kdy řidič vjel do kolony vozidel stojících na světelné křižovatce ulic Spojovací x K Žižkovu, kde nezvládnul řízení a havaroval. Toho však nezastavilo. Svou motorku ze země zvedl a snažil se na ní dál pokračovat. V tom mu zabránili policisté z místního oddělení Jarov, kteří ho z motorky stáhli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali.

Lustrací v dostupných evidencí bylo zjištěno, že muž má platný zákaz řízení a byl několikrát řešen za majetkovou trestnou činnost. Dechovou zkoušku i test na drogy řidič policistům odmítl. Vzhledem k tomu, že si podezřelý stěžoval na bolest nohy, zavolali mu policisté na místo záchranku. Ta ho za asistence policie převezla do nemocnice k ošetření.

Devětatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí  a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí a dvouletý pobyt za mřížemi. Celým případem se dále zabývají kolegové z dopravních nehod.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

21. 9. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem