Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pronásledované vozidlo zastavil až spadlý strom

PRAHA VENKOV-JIH – Dopravním policistům se letošního 2. listopadu pokoušel ujet pětatřicetiletý řidič. 

Přibližně hodinu a půl před sobotním polednem se obcí Strašín na Praze - východ prohnal vysokou rychlostí řidič s tmavým VW Passat. Policejní radar zaznamenal jeho rychlost, která přesáhla hranici povoleného rychlostního limitu v obci o více jak o 30 km za hodinu. Hlídka se ihned vydala za rychle jedoucím vozem, aby jej pomocí zvláštního výstražného zařízení zastavila a provedla jeho kontrolu. Řidič na signály k zastavení nereagoval, začal zrychlovat a nebezpečně předjíždět ostatní vozidla. Snažil se policejnímu vozidlu se zapnutými majáky stále ujet. Během jeho zběsilé jízdy přes Mukařov a Babice ohrozil protijedoucí vozidla, autobus na zastávce i několik chodců. Nerespektoval zákaz vjezdu motorových vozidel a stále se hnal vysokou rychlostí po lesní cestě. V těsném závěsu mu byl stále služební vůz dopravních policistů.
Pronásledované vozidlo donutil k zastavení až spadlý strom, který ležel napříč přes lesní cestu a auto už nemělo kam v jízdě lesním porostem pokračovat nebo z cesty odbočit. Následně se pokusil policistům utéct, vyskočil z vozidla a prchal hlouběji do lesa. Řidič na slovní výzvy k zastavení nereagoval, pokračoval v útěku a zastavil se až na opakovaný varovný výstřel. Poté se strážcům zákona podařilo pronásledovaného zadržet.
Následným šetřením byla ověřena totožnost pronásledovaného řidiče, kdy dotazem v evidencích policisté zjistili, že je veden v databázi hledaných osob v souvislosti s vydaným příkazem k zatčení a navíc má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel. Pětatřicetiletý řidič je podezřelý ze spáchání několika dopravních přestupků a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Video z pronásledování vozidla  zde.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
15. listopadu 2019

Odkazy do noveho okna

pronásledování vozidla 1.

pronásledování vozidla 1. 

Detailní náhled

pronásledování vozidla 2.

pronásledování vozidla 2. 

Detailní náhled

pronásledování vozidla 3.

pronásledování vozidla 3. 

Detailní náhled

pronásledování vozidla 4.

pronásledování vozidla 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem