Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Projíždějící auta zasáhl úlomkem betonu a cihly

OLOMOUC - Po obvinění ze tří trestných činů putoval 43letý muž ze Šumperska na vazbu. 

Olomoučtí kriminalisté obvinili 43letého muže ze Šumperska ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů poškození cizí věci a výtržnictví.

Viní jej z toho, že v sobotu 1. října krátce po 3. hodině ranní během svého pohybu po ulici Pasteurova v Olomouci, měl velkou intenzitou bez zjevné příčiny hodit po projíždějícím motorovém vozidle ze zhruba dvoumetrové vzdálenosti úlomek cihly o váze necelého jednoho kilogramu. Vhozená cihla zcela rozbila sklo levých zadních dveří auta a zasáhla uvnitř automobilu na zadním sedadle sedící spolujezdkyni. Ta utrpěla zranění horní končetiny. Obdobného útoku se záhy dočkalo i další projíždějící vozidlo, po kterém měl obviněný mrštit opět bez zjevné příčiny značnou intenzitou úlomek betonové sutě o váze přes půl kilogramu. Podařilo se mu zasáhnout spodní část čelního skla auta, na kterém vznikly dvě praskliny. Během druhého útoku nedošlo ke zranění žádné osoby. Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 14 000 korun.

Policisté muže na místě krátce po činu zadrželi a po provedených úkonech umístili do policejní cely. Samotnému zadržení však předcházel jeho neúspěšný pokus o útěk. Policisté jej nakonec zpacifikovali za použití donucovacích prostředků. Zadržený se odmítl podrobit odborné dechové zkoušce a během střežení vystupňoval svoji agresivitu až tak, že měl plivnout do obličeje jednomu ze zasahujících policistů.

K osobě obviněného kriminalisté zjistili, že byl již v minulosti odsouzen pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví.

Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně. Obviněnému tak nyní hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

por. Bc. Petra Vaňharová
5. října 2022

vytisknout  e-mailem