Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Senioři v síti

Název projektu „Senioři v síti“ sám přibližuje problematiku podvodného jednání na internetu, ať už ve formě podvodných e-mailů, nabídek, tak i snahy o získání přístupových hesel a kódů k financím seniorů. 

Seniori_Letak.png


Populace seniorů se neustále rozrůstá a je nucena se přizpůsobit modernímu světu plnému technologií, které se rychle mění. Často není možné využívat způsoby komunikace, na které byli senioři v mládí zvyklí. Stále větší procento seniorů vlastní chytrý telefon a chtějí jej i aktivně využívat, o počítačích nemluvě. Vzhledem k tomuto, se mohou stát terčem kriminality páchané právě prostřednictvím internetu. Podvody, se kterými se mohli setkat v reálném světě, se přesunuly do světa virtuálního, kde si senioři nemusí být úplně jisti svými znalostmi a dovednostmi. Projekt „Senioři v síti“ vznikl s využitím zkušeností, které policie získala prostřednictvím vedených preventivních přednášek, ale i z rodinného a profesního života policistů. Tento projekt se snaží, poskytnou potřebné informace k bezpečnému pohybu ve virtuálním prostředí, tedy v prostředí mobilních telefonů, počítačů a internetu všeobecně. K náhledu do problematiky slouží právě informační materiál s názvem „Senioři v síti“, který je zde volně ke stažení. Pro pochopení daného tématu, je lepší, navštívit některou z  pořádaných přednášek, kde probíhají i obšírnější diskuze s preventisty, kteří vždy ochotně a lidsky poradí.
 

Projekt oddělení prevence KŘP hl. m. Prahy vznikl za přispění Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra, firmy Mountain lift a je určen nejen pro seniory. Interaktivní prezentace je stažení zde - část 1, část 2 - (rozbalte oba stažené soubory do jedné složky a spusťte jako aplikaci).

V případě dotazů k projektu „Senioři v síti“ nebo zájmu o přednášku, kontaktujte oddělení prevence Krajského ředitelství policie hl. města Prahy, e-mailová adresa: krpa.prevence@pcr.cz, tel.: 974 825 287.

vytisknout  e-mailem