Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

PROJEKTY HODONÍNSKÉ PREVENTIVNÍ SKUPINY

HODONÍN - Zaměřili jsme se na dvě nejohroženější věkové skupiny 

 

Hodonínská preventivně informační skupina v loňské roce zpracovala dva projekty. Tyto projekty byly schváleny a byly získány dotace z Ministerstva vnitra. V letošním roce bude probíhat realizace těchto projektů.
V prvním projektu s názvem Bezpečí našich dětí-autosedačky jsme se zaměřili na naše nejmenší. Byl vypracován a graficky zpracován leták s důležitými radami a informacemi o používání dětských autosedaček. Jsou zde informace ze zákona o silničním provozu, zmiňované jsou hlavně časté chyby, které se při používání sedaček dělají. Nezapomněli jsme ani na ještě nenarozená miminka. Jsou zde zodpovězeny časté dotazy řidičů při silničních kontrolách o správném použití zádržného systému. Dle poskytnutých financí bylo vytisknuto 6 tisíc kusů informačních letáků, které budou při silničních kontrolách rozdávány řidičům.
 
V druhém projektu s názvem Bezpečí našich seniorů jsme se snažili poskytnout co nejvíce rad a informací seniorům, kteří jsou často vyhledáváni různými podvodníky a okradeni o nemalé finanční částky. Projekt obsahuje obálku s osobní dopisem a kartou. V dopise se zmiňujeme o nejčastějších nástrahách a léčkách, kteří podvodníci používají  a na kartě jsou základní rady bezpečného chování doma, při nakupování a na ulici. Za pomoci policistů, poštovních doručovatelek, obecních úřadů a pečovatelských služeb budou tyto dopisy doručeny seniorům do poštovních schránek. Dle financí bylo vytisknuto 3 tisíce kusů dopisů. Tyto dopisy chceme do budoucna doručit všem seniorům na našem okrese, proto se budeme i nadále snažit získat další dotace na pokračování tohoto projektu.
 
nprap. Polášková Radka

Odkazy do noveho okna

dopis seniorům

dopis seniorům 

Detailní náhled

karta pro seniory

karta pro seniory 

Detailní náhled

karta-2.strana

karta-2.strana 

Detailní náhled

přední strana letáku

přední strana letáku 

Detailní náhled

vnitřní strana letáku

vnitřní strana letáku 

Detailní náhled

vnitřní strana

vnitřní strana 

Detailní náhled

zadní strana letáku

zadní strana letáku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem