Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Projektový den Policie ČR na Semilsku

Semily - Policisté prezentovali svoji práci pro studenty 4. ročníků středních škol. 

V úterý 11. října v katastru obce Jesenný, v rámci náboru nových policistů, proběhl projektový den Policie ČR. Policisté Územního odboru Semily prezentovali svoji práci pro studenty 4. ročníků SŠ Semily, obor požární ochrana a pro studenty maturitních ročníků ISŠ Vysoké nad Jizerou.

Pro studenty byl připraven bohatý program ukázek policejních činností.

Sami studenti se do projektového dne aktivně zapojili, kdy si v praxi vyzkoušeli roli dobrovolníků při simulované pátrací akci po zraněné osobě v ohrožení života, která se nacházela na neznámém místě v zalesněném terénu. Do pátrání se zapojili i policejní psi se svými instruktory. Vzhledem k náročnosti terénu byly využity i policejní čtyřkolky.     

Po úspěšném vypátrání „pohřešované osoby“ následovala pro studenty ukázka policejních činností.

Nejprve svou práci prezentovali policisté z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kteří předvedli zúčastněným využití koní při hromadných akcích, ale také samotný výcvik. Následovala ukázka služebních psovodů, kdy byla předvedena poslušnost psů a zadržení pachatele právě za pomoci psa.

Poté se již studenti rozešli na jednotlivá stanoviště, kde jim policisté ukázali své vybavení, zbraně, donucovací prostředky, kriminalistickou techniku a policejní dopravní prostředky. 

Cílem projektového dne byl především nábor nových policistů, proto se této akce zúčastnili i pracovníci personálního odboru, kteří studentům sdělili podmínky a informace potřebné k přijetí do služebního poměru.

Projektový den podpořila svojí účastí paní starostka města Semily Bc. Lena Mlejnková, poslanec Parlamentu ČR David Pražák a starosta obce Bozkov Stanislav Doubek, kteří poskytli některé technické prostředky k realizaci této akce. 

Pro účastníky akce bylo připraveno i občerstvení, kdy na dodání jednotlivých produktů se podílely všechny zúčastněné subjekty.

Územní odbor Semily děkuje za spolupráci při pořádání Projektového dne:

Střední škole Semily

ISŠ Vysoké nad Jizerou

poslanci Parlamentu ČR Davidu Pražákovi

městu Semily

obci Bozkov

a

majitelům zámku Návarov manželům Turkovým za poskytnutí pozemku


24.10.2022
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem