Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Projekt Zachraňte život

Dnes byl oficiálně zahájen společný projekt Policie České republiky, Českého národního registru dárců dřeně (ČNRDD) a Českého červeného kříže (ČČK) s názvem „Zachraňte život“. 

Cílem projektu je oslovení mladých policistek a policistů, aby zvážili svůj vstup do registru dárců kostní dřeně či aby se stali bezplatnými dárci krve. Dnešní tiskové konference, která proběhla na Oddělení hematologie, biochemie a krevní transfuze Ústřední vojenské nemocnice Praha, se zúčastnili:
 
  • MUDr. Vladimír Koza – primář Hematologicko–onkologického oddělení Fakultní nemocnice Plzeň a vedoucí lékař ČNRDD
  • Genmjr. Mgr. Oldřich Martinů - policejní prezident
  • Sára Saudková - fotografka a patronka akce
  • Pplk. MUDr. Miloš Bohoněk , Ph.D. – primář Oddělení hematologie, biochemie a krevní transfuze Ústřední vojenské nemocnice Praha
  • JUDr. Jiří Procházka - ředitel Úřadu ČČK
 
Prostřednictvím letáků a intranetové prezentace proběhne informační kampaň, která policistům poskytne veškeré dostupné informace ke vstupu do registru dárců kostní dřeně či k bezplatnému dárcovství krve. Policejní prezident genmjr. Oldřich Martinů k zahájené kampani uvedl: „Cílovou skupinou registru dárců kostní dřeně jsou mladí a zdraví lidé. Právě u policie pracuje několik tisíc jedinců, kteří splňují tato kritéria. Naplnit heslo Policie ČR Pomáhat a chránit lze totiž i jednáním, kterým policisté přispějí k uzdravení nemocných lidí“.
 
Pod článkem naleznete informační leták k projektu.
 
kpt. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí policejního prezidia

vytisknout  e-mailem