Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Projekt "Markétina dopravní výchova" v praxi i online

Ms kraj, Frýdeckomístecko - prevence u dětí prvního stupně základních škol 

V současném období jsou školská zařízení uzavřena. Ale i v době, kdy jsou děti doma, se mohou dozvědět důležité informace týkající se dopravy. Využít lze novou webovou aplikaci, ve které si děti mohou procvičovat bezpečný pohyb v dopravě a osvojit si správné návyky účastníků silničního provozu. Více informací naleznete na: https://www.policie.cz/clanek/marketina-dopravni-vychova-online.aspx.

Ještě koncem února se však policisté vydali preventivně působit na děti prvního stupně základní školy s využitím preventivních materiálů z projektu „Markétina dopravní výchova“. Jako první v kraji se děti ze školní družiny PZŠ Hrádek seznámily – zopakovaly si důležité informace týkající se dopravy. Zejména důležitost reflexních prvků či ochranných pomůcek (přilba, autosedačka). Děti byly velmi aktivní a „učení hrou“ je bavilo.

A některé děti z regionu se do projektu Markétiny dopravní výchovy zapojily vloni prostřednictvím soutěže s názvem „Zpomal, prosím.“ Víc informací k soutěži v našem kraji naleznete v odkazu https://www.policie.cz/clanek/zpomal-prosim.aspx.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
por. Mgr. Lukáš Kendzior, komisař
8. dubna 2020
 

vytisknout  e-mailem