Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Projekt „Bezpečné město“ v Čelákovicích

Praha venkov – VÝCHOD – Dalším městem projektu „Bezpečné město“ jsou Čelákovice. 

Ve středu 16. ledna podepsal vedoucí Územního odboru policie Prahy venkov – Východ pan plk. Mgr. Rostislav Šlajs se starostou města Čelákovice panem Ing. Josefem Pátkem v budově Městského úřadu Čelákovice koordinační dohodu o vzájemné spolupráci.

Podepsáním smlouvy se město Čelákovice zapojuje do projektu středočeské policie Bezpečné město. Cílem celého projektu je společný postup při zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti v daném teritoriu, boj proti kriminalitě za využití prostředků, metod a kompetencí zainteresovaných subjektů, a zejména zvýšení pocitu bezpečí obyvatel.

V rámci projektu budou zároveň vytvořeny webové stránky Bezpečného města Čelákovice, prostřednictvím kterých budou občané informování o dění v jejich městě. Na stránkách naleznou různé preventivní příspěvky a rady, jak předejít tomu, aby se stali obětí trestné činnosti a podobně. Naším cílem je zejména zvýšit informovanost občanů, ale také je pro nás důležitá zpětná vazba. Různé podněty, příspěvky a poznatky ze strany veřejnosti mohou být důležitým zdrojem pro zajištění spokojenosti a jejich bezpečí. 

Co je projekt bezpečné město

Krajské ředitelství policie Středočeského kraje je iniciátorem projektu „ Bezpečné město nebo obec”, který je postupně zaváděn na území Středočeského kraje. V roce 2016 se do tohoto projektu v okrese Praha venkov - Východ zapojilo město Úvaly a Brandýs nad Labem. Hlavními partnery jsou vedení města, Policie ČR a Městská policie. Dalším nepostradatelným subjektem je sociální odbor, úřad práce a ti, kteří působí v oblasti prevence.

Tento projekt vznikl na základě mnohaletých zkušeností s bojem proti kriminalitě a dalším formám závadového jednání, z nichž vyplývá, že na jejich potírání se musejí podílet a spolupracovat všechny zainteresované subjekty.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – VÝCHOD
17.1. 2019

vytisknout  e-mailem