Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

PROJEKT AJAX

Olomouc-Skončil školní rok s Ajaxem 

Dne 20. 6. 2011 v dopoledních hodinách navštívili žáci třetí třídy Základní školy Hálková Obvodní oddělení Olomouc II. Děti si při této příležitosti měly možnost prohlédnout policejní budovu, policejní techniku, činnosti jednotlivých policistů ve službě, výstroj a výzbroj.  
Součásti návštěvy žáků na obvodním oddělení bylo také ukončení projektu Policie České republiky Ajaxův zápisník. Žáci dostali na začátku školního roku zápisník, s kterým pracovali po celý rok za pomocí paní učitelky a rodičů. Policisté z preventivně informační skupiny si pro ně na obvodním oddělení připravili různé soutěže a testy a přitom zjišťovali, co se od policejního psa Ajaxe dozvěděli. Každé dítě si převzalo Ajaxovo vysvědčení a drobný dáreček za pilnou práci.
Dětem se zpestření celoroční práce s policejní tématikou velmi líbilo.

Ajaxův zápisní byl preventivní projekt určený pro žáky 2. a 3. třídy základní školy, jehož cílem bylo zvýšit právní podvědomí již u dětí mladšího školního věku. Průvodce dětem dělal policejní pes Ajax se svým psovodem Standou.
Žáci se učili pomocí Ajaxova zápisníku předcházet různým sociálně patologickým jevům jako je například šikana, alkohol a nealkoholické drogy, hazardní hry apod. Seznámili se také s běžnými každodenními záležitostmi, například pohyb v silničním provozu a vlastní bezpečnost.

por. Bc. Marie Štrbáková,DiS.
 

vytisknout  e-mailem