Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prohlídka policejní budovy

JIČÍNSKO - Exkurze spojená s přednáškou o trestní odpovědnosti 

Otázky trestní odpovědnosti mládeže jsou častým tématem přednášek, které si školy domlouvají pro své žáky.  Jedno z takových setkání se uskutečnilo v úterý 24. ledna dopoledne, kdy proběhla beseda se studenty Gymnázia Jičín.

Také oni využili pozvání k prohlídce policejní budovy. V úvodu si na učebně vyslechli přednášku zaměřenou na základní informace o podmínkách trestní odpovědnosti mládeže. Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín s přítomnými následně podrobněji probral, na zobecnělých příkladech z policejní praxe, vybraná ustanovení trestního zákoníku. Převážně se jednalo o protiprávní delikty, se kterými se muži zákona setkávají nejčastěji.

V další části setkání se studentů ujal instruktor pro služební přípravu. Ve svém odborném výkladu se zaměřil zejména na samotný praktický výcvik policistů. Po nezbytné instruktáži si účastníci exkurze mohli vyzkoušet i základy střelecké přípravy na optické střelnici.

Následovala prohlídka výstavy, na které exponáty připomínají dvacetiletou historii vzniku Policie České republiky. Studenti se dostali i do místnosti, která je věnována drogové závislosti, kde se dozvěděli i mnoho dalších informací k této problematice.

Závěrečná návštěva policejních cel byla pro přítomné také velkým zážitkem. Z bezprostřední reakce návštěvníků se dalo usoudit, že je připravený program zaujal.

por. Bc. Petr Janda
26. 01. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

24. 01. Gymnázium Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

24. 01. Gymnázium Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

24. 01. Gymnázium Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

24. 01. Gymnázium Jičín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem