Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prohledal celou firmu, ale zajímaly ho jen peníze

ZLÍNSKO: Škoda poškozením několikanásobně přesáhla odcizenou částku. 

Policisté z Valašských Klobouk se od středečního rána zabývají krádeží finanční hotovosti z firmy ve Vlachovicích. Zloděje zajímaly pouze peníze, ostatní cenné věci nechal bez povšimnutí. Celkově způsobil firmě škodu za téměř patnáct tisíc korun.

Jednatel přišel před šestou hodinou ráno do podniku. Jakmile se dostal ke své kanceláři, uviděl, že jsou vypáčené dveře a uvnitř je všechno rozházené. Do pracovny raději nevstupoval a zavolal policii. Společně s kriminalisty přijel také policejní kynolog se svým psem. Jednatel zjistil, že z celé firmy zloděj ukradl pouze finanční hotovost z pokladny v prodejně, a to 1700 korun. Vše ostatní, včetně drahého pracovního nářadí, zůstalo na svých místech. Zloděj při svém řádění poškodil skleněnou výplň okna, několikery vstupní dveře do kanceláří i část sádrokartonové zdi. Škoda způsobená poškozením se vyšplhala na částku minimálně třináct tisíc korun a několikanásobně tak přesáhla částku ukradenou.

Policisté případ prověřují jako podezření ze dvou trestných činů - krádež a poškození cizí věci. V případě vypátrání lupiče a jeho odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

9. června 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem