Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prohlášení ředitele ÚOOZ SKPV

Reakce ředitele ÚOOZ na reportáž Janka Kroupy na stanici Radiožurnál. 

Včera odvysílal Český rozhlas na stanici Radiožurnál reportáž o brněnském podnikateli A. A., kterou se svým týmem připravil redaktor Janek Kroupa. V této reportáži bylo více než zřetelně naznačováno propojení mé osoby a detektivů ÚOOZ  se zmíněným podnikatelem v takové podobě, která zcela logicky přináší otázku, zda nedošlo z mé strany, či ze strany dalších policistů útvaru, k jednání mající znaky trestného činu.

Pan redaktor mi dal možnost se v reportáži k jednotlivým nařčením vyjádřit, toto jsem písemně učinil a mé vyjádření v reportáži zcela jasně zaznělo.

Na rozdíl od pana Kroupy však nemám žádné informace z živé kauzy, kterou se v současné době zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (dále jen GIBS). Nevím proto o žádných materiálech nalezených při domovní prohlídce u A. A. a nevím, odkud případně takové materiály pocházejí. Jsem však přesvědčen, že vyšetřování GIBS na tyto, a nejen tyto, otázky odpovědi přinese. Rád bych věřil, že stejné úsilí, které jistě pan redaktor vynaložil na přípravu této reportáže, věnuje následně i výsledkům vyšetřování a nebude zpochybňovat práci GIBS.

plk. Mgr. Robert Šlachta

Praha 27. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem