Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prohlášení ředitele ÚOOZ

Praha 12. června 2012 – Reakce ředitele ÚOOZ na prohlášení ředitele Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad, pana Pavla Markvarta, na dnešní tiskové konferenci. 

            Na dnešní tiskové konferenci Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad zazněl v souvislosti s trestním řízením vedeným na našem útvaru z úst ředitele Markvarta bezprecedentní, a z mého pohledu zcela nehorázný útok na práci policie, státního zastupitelství i soudu.
            Pan ředitel Marvart není účastníkem trestního řízení a z tohoto důvodu také nebyl a není obeznámen s žádnými detaily probíhajícího trestního řízení. Jeho veřejná vyjádření jsou tedy pouhou osobní fabulací, navíc postavenou na zjevné absenci informací, či na informacích nepravdivých nebo dokonce jím samým pouze vydedukovaných.
            Podobná vyjádření vnímám jako snahu ovlivnit veřejné mínění a zpochybnit samotné trestní řízení. Pokud má pan ředitel Markvart výhrady k provedeným úkonům trestního řízení a hodlá zpochybňovat jejich zákonnost, neměl by tak rozhodně činit prostřednictvím, nebojím se říci „sprostého“ mediálního útoku, ale měl by podniknout příslušné právní kroky.
           
 
plk. Mgr. Robert Šlachta v.r.
ředitel ÚOOZ SKPV

vytisknout  e-mailem