Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prohlášení ředitele ÚOKFK

Reakce ředitele Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) plk. Mgr. Tomáše Martince na články uveřejněné v dnešním vydání Hospodářských novin pod titulky: „Miliony šly Rittigovi, policie nezasáhla“ a „Policie spí, miliony mizí v Karibiku“.  

Skutečnostmi a podezřeními, která jsou uvedena v dnešních článcích Hospodářských novin, se stále zabývá ÚOKFK SKPV. Na Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy byla postoupena jen část tohoto případu, která se týká zjištění výskytu padělaných jízdenek Dopravního podniku hlavního města Prahy a.s., nikoliv podezřeními, která uvádí autor článku.
 
ÚOKFK SKPV o šetření tohoto případu zatím nebude sdělovat podrobnosti, a to zejména z důvodu, aby nedošlo k ohrožení objasnění skutečností důležitých pro trestní řízení. V této fázi šetření totiž nepokládám za vhodné, aby ÚOKFK SKPV o prováděném šetření poskytoval jakékoliv informace. V souvislosti s uveřejněním článků v dnešních Hospodářských novinách však považuji za nutné, abych osobně deklaroval, že ÚOKFK SKPV se tímto případem stále zabývá.
 
 
V Praze dne 8. prosince 2011
 
 
                                                               plk. Mgr. Tomáš Martinec
                                                                  ředitel ÚKOFK SKPV

vytisknout  e-mailem