Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prohlášení náměstka policejního prezidenta

V souvislosti s dnešní tiskovou konferencí, pořádanou k příležitosti oznámení výsledků kontroly šetření dopravní nehody pana Romana Janouška, na které oznámil pan policejní prezident, že přijal moji rezignaci na funkci náměstka policejního prezidenta, vydávám toto prohlášení: 

1. Jednoznačně odmítám, aby konec mého působení ve vrcholovém vedení policie byl jakkoliv spojován s osobou pana Janouška, případně s jeho dopravní nehodou.
 
2. Mojí prvořadou motivací k tomuto kroku byla jednak již dlouho trvající snaha o změnu organizační struktury PP ale i diskuse nad mým náhodným setkáním s poslancem Borisem Šťastným, panem Tomášem Hrdličkou a panem Milanem Richterem. Bulvární tisk při této příležitosti vykonstruoval nepravdu tím, že do této společnosti přidal i pana Janouška. K této schůzce jsem poskytl veřejně i interně vysvětlení. Přesto, že k žádnému kontaktu s panem Janouškem nedošlo, media tuto informaci šířila dále. O této situaci jsem pravidelně informoval pana policejního prezidenta případně i pana ministra vnitra.
 
3. O dopravní nehodě podnikatele Janouška jsem se poprvé dozvěděl z vnitřních informačních zdrojů v pátek 23. 3. 2012 kolem 15. 30 hodin. Do průběhu vyšetřování dopravní nehody jsem žádným způsobem nezasahoval, ani jsem nevedl v této věci žádné telefonické hovory. Předpokládám, že v době, kdy jsem se o dopravní nehodě dozvěděl, byly již všechny služební úkony učiněny.
 
4. Spekulativní spojování oznámení mé rezignace s dopravní nehodou podnikatele Janouška považuji za mimořádně nešťastný, protože již v prosinci roku 2011 jsem nabídl PP, že v případě potřeby související se změnami na PP odejdu po vzájemné dohodě z funkce náměstka policejního prezidenta. Mojí motivací k tomuto kroku byla především dlouho trvající snaha o změnu organizační struktury PP.
 
5. Z časového horizontu mého odchodu z funkce je zřejmé, že jsem dostal od policejního prezidenta prostor dokončit práce na zahájených strukturálních změnách Policie ČR a můj odchod tedy v žádném případě nesouvisí, jak se mylně spekuluje a uvádí ve sdělovacích prostředcích, s dopravní nehodou podnikatele Janouška.     
 
 
plk. Mgr. Vladislav Husák
náměstek policejního prezidenta pro vnější službu
27.03.2012   

vytisknout  e-mailem