Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Profesionální zásah prvosledových hlídek

KLADENSKO – Ohrožující se muž nožem se sklony k sebepoškození byl zajištěn. 

Na linku 158 v dopoledních hodinách dne 15. ledna 2020 bylo přijato oznámení, že v obci Tuchlovice se nachází v domě rodinný příslušník, který se ohrožuje nožem a chce spáchat sebevraždu. Dále bylo zjištěno, že muž je bývalý voják, který má speciální výcvik a v minulosti absolvoval zahraniční mise.

Na základě těchto poznatků se na místo oznámení dostavily dvě prvosledové hlídky, které se do zákroku vybavily kompletní balistickou ochranou. Po příjezdu policisté zaznamenali podezřelého muže již na dvoře na pozemku u rodinného domu. Na první pohled muž jevil známky značné podnapilosti a střídalo se u něho agresivní jednání s lítostí. Policisté se pokusili navázat s mužem slovní kontakt. Podezřelý neustále v roztržitosti opakoval, že ho pronásledují zážitky z misí a je rozhodnut skončit se životem. Policisté využili daného okamžiku, kdy agresivní muž začal být lítostivý a ihned ho zajistili a předali do péče přivolané posádky ZZS. U padesátiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem 3,22 promile alkoholu v dechu.

Následně jedna policejní hlídka poskytla součinnost ZZS při převozu tohoto agresora do kladenské nemocnice. Vzhledem k prvotnímu šetření byl muž hospitalizován na expektační pokoj. Při zajištění a převozu nedošlo k žádnému ublížení na zdraví ani poškození majetku.

Co bylo příčinou tohoto zkratkovitého jednání je nyní předmětem šetření.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
16. ledna 2020

vytisknout  e-mailem