Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Profesionální řidiči s čistým štítem

Kampaň "Bezpečné chování řidičů" 

V pondělí 25. července  2011 proběhla na Rychnovsku další dopravně preventivní akce. Podruhé v tomto měsíci se zaměřila na bezpečné chování vonítka/autíčkořidičů, tentokráte profesionálů. Proto policejní hlídky,  dohlížející na bezpečnost a plynulost silničního provozu, v rámci akce kontrolovaly zejména řidiče za volanty autobusů a nákladních vozů. Jejich pozornosti ale neunikli ani řidiči osobních aut. Ženy a muži v uniformách řidiče po řádném zkontrolování dokladů předepsaných pro řízení motorového vozidla vyzvali k provedení fyzické kontroly technického stavu vozidla. Policisté navíc při uvedené akci pátrali po odcizených vozidlech, věcech pocházejících z trestné činnosti a dále pátrali po osobách, které procházejí registrem celostátně hledaných. 
Během pondělního dopoledne policisté na silnicích Rychnovska zkontrolovali 39 vozidel, jejichž řidiči se dopustili 8 přestupků. Nejzávažnějším pochybením byla přítomnost alkoholu - u jednoho řidiče osobního vozidla dechová zkouška prokázala 1,16 promile alkoholu v dechu. Mezi další zadokumentované dopravní přestupky přibyly případy, ve kterých řidiči nepoužili bezpečnostní pásy anebo vyjeli na komunikace s nevyhovujícím technickým stavem vozidla.
Během této dopravně preventivní akce muži zákona zkontrolovali 9 řidičů autobusů a jejich dopravní prostředek, zjišťovali dodržování sociálních předpisů, tedy zda dodržují stanovené přestávky. Samozřejmostí byla i kontrola potřebných dokladů, upevnění nákladu, technického stavu vozidla a orientační dechová zkouška. Ve všech případech nenalezli žádná pochybení. Všichni kontrolovaní měli svá vozidla i dokumenty k nim v pořádku, a tak nebylo třeba žádné pokuty. Naopak, vzorní řidiči si v rámci kampaně "Bezpečné chování řidičů nákladních vozidel"  z místa odváželi upomínkový předmět věnovaný Policií České republiky - vůni do automobilu ve tvaru autíčka, na kterém je vypsáno 6 základních doporučení: "Za volantem neodpočívej", "Dodržuj rychlost!", "Červená, STŮJ!", "Za volantem bez alkoholu", "Dodržuj přestávky!" a "Pozor na vlak!".  K nim řidiči obdrželi ještě preventivní letáčky s radami pro řidiče.

por. Mgr. Alena Kacálková
26. července 2011


 

Odkazy do noveho okna

Dechová zkouška

Dechová zkouška 

Detailní náhled

Doklady, prosím..

Doklady, prosím.. 

Detailní náhled

Kontrola dokladů

Kontrola dokladů 

Detailní náhled

Kontrola dokumentů

Kontrola dokumentů 

Detailní náhled

Kontrolní stanoviště

Kontrolní stanoviště 

Detailní náhled

Zastavení autobusu

Zastavení autobusu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem