Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Profesionální práce policejní hlídky

KLADENSKO – Policistům se podařilo během krátké doby dopadnout zloděje. 

Dne 11. listopadu 2019 se dostavila na policejní služebnu obvodního oddělení ve Slaném poškozená jednapadesátiletá žena, která oznámila krádež věcí.

Téhož dne v časovém rozmezí od 10.50 do 11.40 hodin byla oznamovatelka se svým přítelem fotit pietní místo v Soukenické ulici u tržiště ve Slaném. Před focením si odložili v prostoru prvního dřevěného stánku na tržišti fototašku značky Nikon, černé barvy, ve které se nacházely dva novinářské průkazy, krytka k fotoaparátu Nikon a další drobné osobní věci. V nestřeženém okamžiku se této fototašky i s obsahem zmocnil neznámý pachatel a svým jednáním způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku přes 4 000,-Kč.

Na základě tohoto oznámení slánští policisté provedli prvotní šetření, včetně zhlédnutí kamerových záznamů. Na základě získaných informací a dalšího policejního šetření policejní hlídka během několika hodin vypátrala podezřelou osobu, kterou zadržela a převezla na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Policejním šetřením bylo dále zjištěno, že pachatelem této trestné činnosti je šestatřicetiletý muž z okresu Litoměřice, který byl v posledních třech letech odsouzen za přečin krádeže.

Policisté vzhledem k další majetkové trestné činnosti tohoto pachatele sdělili dne 11. listopadu 2019 zadrženému muži podezření z trestného činu krádeže.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
13. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem