Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Profesionální podvodník

Kriminalisté hledají jednapadesátiletého muže, který měl nastoupit do vězení. To ale neudělal a namísto toho zřejmě páchá další trestnou činnost. 

Pražští kriminalisté od konce srpna pátrají po jednapadesátiletém muži, který je podezřelý z krádeže šperků z bytu v pražském Radotíně. Policisté již od počátku znají totožnost podezřelého. Okradená žena jim totiž sdělila, že se před nějakou dobou přes internetový portál seznámila s mužem, kterého po čase pozvala k sobě do bytu. Druhý den po návštěvě ovšem zjistila, že jí v peněžence chybí část peněz a v bytě několik šperků za desítky tisíc korun. Od té doby se již neviděli a muž s poškozenou přestal komunikovat.

Kriminalisté tohoto muže znají již z minulosti, v roce 2011 ho totiž za už krádeže řešili. V té době si vždy pod záminkou, že si chce založit bankovní účet s vysokým finančním obnosem, vynucoval individuální přístup manažerů finančních institucí. Když mu ale při schůzce věnovali svou pozornost, nepozorovaně je okradl o mobilní telefony.

V letošním roce byl dokonce za jiné podvody odsouzen k trestu odnětí svobody. Do vězení ale doposud nenastoupil a tak něj byl v květnu vydán příkaz k zatčení. Do současné doby se ho ale kriminalistům nepodařilo vypátrat.

Podvodník zpravidla vystupuje pod svou pravou identitou. Podle poškozených jedná velice slušně, kultivovaně a galantně. Navíc prý působí vzdělaně a má všeobecný přehled, čímž si snadno získává důvěru svých obětí.

Kriminalisté pátrají jak po celostátně hledaném jednapadesátiletém muži, ale i po případných dalších poškozených, kterých může být po celém území republiky mnohem více. Jestliže víte, kde se hledaný nachází, nebo s ním máte podobné zkušenosti, kontaktujte prosím policisty na bezplatné tísňové lince 158.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková – 7. 9. 2016

vytisknout  e-mailem