Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Profesionální činnost policisty se služebním psem

KLADENSKO - Podezřelý pachatel byl vypátrán ukrývající se v křovinatém porostu. 

Dnešního dne 20. května 2016 před osmou hodinou bylo oznámeno vloupání do areálu skladu v obci Velké Přítočno na Kladensku, kde se nacházely tři nežádoucí osoby.

Zaměstnanci na místě činu zadrželi jednu podezřelou ženu a dva její společníci se dali na útěk. Na místo byly přivolány policejní hlídky včetně policisty ze skupiny kynologie se služebním psem.

Policista se sedmiletým psem Devonem nejprve propátrali  objekt a následně  přilehlé okolí tohoto areálu s negativním výsledkem. V krátkém časovém rozmezí poté služební pes v ulici Spojovací vypátral v křovinatém porostu ukrývajícího se podezřelého pachatele, který byl zadržen. Jednalo ze o muže ve věku čtyřicet jedna let.

Před objektem na ulici poté policisté zajistili  dodávkové vozidlo, které bylo naloženo nářadím a stavebním materiálem v předběžné hodnotě 200 000,-Kč, které si pachatelé připravili k odcizení.

Případ je prošetřován jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody formou spolupachatelství.

Na čtyřiceti dvouletou podezřelou ženu byl podán na Okresní státní zastupitelství podnět na vzetí do vazby, jelikož se již v minulosti dopustila majetkové trestné činnosti. Podnět na vzetí do vazby byl podán i na jejího spolupachatele. Do vazební věznice v Praze byly následně transportovány obě obviněné  osoby v dopoledních hodinách dne 22. května 2016.

Po třetím pachateli  policisté nadále pátrají.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. května 2016

vytisknout  e-mailem