Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prodloužený víkend a mimořádná opatření

KRAJ – Jaký byl prodloužený víkend v kraji z pohledu policistů v opatření na hraničních přechodech a v jejich okolí? 

Mimořádná opatření na hraničních přechodech, dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, veřejný pořádek, ale také dohled nad plněním opatření v souvislosti s koronavirovou nákazou a v blízkostech parkovišť. Jen drobný výčet z činností, který4.jpgmi se v průběhu svátečního prodlouženého víkendu policisté zaobírali.

Jak to vypadalo v okolí státních hranic?

Na hraničním přechodu v Harrachově policisté kontrolovali ve směru do ČR 634 nákladních a 26 osobních vozidel. Ve směru do Polska pak 776 nákladních a 20 osobních aut. Devět osob nesplnilo podmínky pro vycestování a osm pro vcestování. U dvou kontrolovaných osob došlo k nedovolenému překročení státní hranice.

Hraniční přechod se Spolkovou republikou Německo byl o poznání méně frekventovaný. Ve směru do České republiky bylo kontrolováno 7 nákladních vozidel a 117 osobních. Na výjezdu 10 nákladních a 117 osobních vozidel. Tzv. pendlerů, kteří mají za určitých podmínek možnost hranice překročit, kontrolovali policisté na vjezdu 112  a na výjezdu 113 osob. 17 osobám, které nesplňovaly podmínky, nebylo umožněno vstoupit do České republiky nebo z ní vycestovat.

To ovšem nebylo všechno, co se v okolí státní hranice odehrávalo.

V okolí hraničního přechodu se Spolkovou republikou Německo policisté zjistili překročení státní hranice dvou člennou posádkou polského vozidla. Oba jedince vyřešili cizinečtí policisté v příkazním řízení pro porušení zákona o ochraně státních hranic a posléze je předali do rukou polských kolegů.

Sobota přinesla dvounásobného „peška“ pro muže z frýdlantska. Za jízdu na kole pod vlivem omamných a psychotropních látek byl oznámen správnímu orgánu a současně mu byla udělena pokuta ve výši 5tisíc korun za držení drog.3.jpg

Slunečná neděle nedopadla podle představ pro pět osob, které porušily nařízení vlády v souvislosti s mimořádným opatřením. Neměly roušky, aproto byly oznámeny správnímu orgánu. Kromě toho policisté při kontrole vozidla načapali jednoho z výtečníků, který řídil pod vlivem návykové látky. Další z řidičů usedl za volant svého vozu s platným zákazem řízení motorových vozidel a nyní tak bude řešen z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dva občané Polska se pokusili nelegálně překročit hranici s Německem. Byli nekompromisně v rámci readmise vráceni nazpět.

Jak dopadla parkoviště či odstavné plochy vytypované ve spolupráci s Krajským úřadem Libereckého kraje, policií a obcemi s rozšířenou působností, na nichž by omzen provoz, případně která byla uzavřena? 
Policisté kontrolovali bezmála tři desítky těchto míst, na nichž byla dodatečná místní úprava, nové dopravní značení nebo omezen či zakázán vjezd. V průběhu celého prodlouženého víkendu zaznamenali muži zákona na tři desítky porušení zákona o silničním provozu, která řešili příkazním řízení nebo domluvou. 

Informace z pondělí a úterý, v souvislosti s dopravou na hraničních přechodech, můžete shlédnout na tomto odkazu.

15. dubna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

Odkazy do noveho okna

K Adamovu loži - H.S.

K Adamovu loži - H.S. 

Detailní náhled

parkoviště Trosky

parkoviště Trosky 

Detailní náhled

Příšovice Písečák

Příšovice Písečák  

Detailní náhled

Valdštejn

Valdštejn 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem