Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodávali drogy

TEPLICKO - Dva obvinění dealeři; Zloděj kol dopaden; Vykradené byty. 

Prodávali drogy

     Kriminalisté zadrželi 25letého muže a o dva roky starší ženu, kteří v Dubí prodávali drogy. Jsou podezřelí, že v rodinném domě po dobu několika měsíců prodávali heroin a pervitin drogově závislým osobám. Plastové sáčky pravděpodobně s heroinem našli kriminalisté i při domovní prohlídce. Oba už byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Žena, které hrozí až pětileté vězení, bude na soud čekat na svobodě. Protože její spolupachateli už byl za prodej drog podmíněně odsouzen, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pokud by byl za prodej drog odsouzen, hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

Zloděj kol dopaden

     V pondělí jsme informovali o zloději, který v Teplicích ukradl jízdní kolo. Pachatel vnikl do domu, kde ze čtvrtého poschodí odcizil cyklokrosové kolo v hodnotě 35 tisíc korun. Případ se podařilo brzy objasnit, v úterý odpoledne byl zadržen 39letý recidivista, který se policistům ke krádeži kola přiznal, k radosti poškozené se podařilo zajistiti i ukradený bicykl.

     Ukázalo se, že stejný pachatel v polovině ledna ukradl z domu v Teplicích další kolo v hodnotě 18 tisíc korun, za další trestnou činnost je stíhán na Děčínsku. Protože je důvodná obava, že na svobodě by muž obviněný z krádeže v trestné činnosti pokračoval, byl podán podnět k jeho vzetí do vazby. Pokud bude odsouzen, hrozí mu v krajním případě až pětiletý trest odnětí svobody.

Vykradené byty

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vnikl do dvou rekonstruovaných bytů v Trnovanech, ze kterých odcizil vysavač a laserový zaměřovač. Celková škoda byla vyčíslena na 27 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

14. února 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem